Medisch Fitness

Inhoud

Wat is medisch fitness?

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze helpt u op een verantwoorde manier te sporten en bewegen. Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert uw conditie en algehele gezondheid. Uw persoonlijke doelstelling vormt de basis voor een individueel oefenprogramma, dat wordt opgesteld door de fysiotherapeut.
medisch fitness

Voor wie is medisch fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil sporten. Het kan dan ook een ideale aanvulling zijn op de revalidatie na een operatie of blessure. Te allen tijde zal het oefenprogramma op maat gemaakt worden voor u als de deelnemer. Niet alleen het bewegen, maar zeker ook een plezierige sfeer tijdens de medische fitness staat bij ons centraal. Als u veilig en verantwoord wilt sporten of om gezondheidsredenen niet met reguliere sportactiviteiten kunt meedoen, is medische fitness iets voor u!

Hoe ziet sporten onder begeleiding fysiotherapeut eruit?

Voordat u kunt starten met medische fitness, wordt middels een intake en diverse testen in kaart gebracht hoe uw kracht en conditie is. Aan de hand van een gesprek met de fysiotherapeut wordt besproken wat uw doelstellingen zijn (bv. uithoudingsvermogen, kracht rug/buikspieren, balans of stabiliteit ). Vervolgens wordt er voor u een individueel oefenprogramma opgesteld. Dit programma is maatwerk. Gedurende de trainingsperiode wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig uw programma aangepast.

De medische fitness wordt begeleid door een van onze fysiotherapeuten en vind in een klein groepsverband (6 personen maximaal) plaats. Tijdens de medische fitness kan de oefenzaal ook gebruikt worden door andere fysiotherapeuten en hun patiënten. De training duurt 1 uur en is op vastgestelde tijden.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Onze fysiotherapeuten hebben geruime ervaring met het begeleiden van de medische fitness groepen.
Mede hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Kosten Medisch Fitness

De medische fitness valt niet onder ziektekosten, maar wordt door Uzelf betaald. De kosten voor de training bedragen 7,50 euro per keer. De kosten voor de intake met fitheidstest valt onder uw aanvullend pakket van uw zorgverzekering.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Voor deze specialisaties kunt u ook terecht bij Fysiotherapie Margraten

Veelgestelde vragen

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze helpt u op een verantwoorde manier te sporten en bewegen.

U kunt zonder verwijzing deelnemen aan medische fitness. Deze kosten vallen namelijk niet onder ziektekosten, maar worden door uzelf betaald.

De intake voor de medische fitness wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Hierna betaald u de kosten zelf en worden ze niet meer door de verzekering vergoed.

De kosten voor de training bedragen 7,50 euro per keer. U betaalt alleen als u deelgenomen heeft aan de fitness groep,

De fysiotherapeut maakt een individueel oefenprogramma aan de hand van uw persoonlijke doelen, wensen en niveau. Door te sporten onder begeleiding wordt uw conditie verbeterd en wordt het herstel van verschillende aandoeningen gestimuleerd.

Een beweegprogramma is een speciaal oefenprogramma dat vanuit fysiotherapeutische en medische expertise voor specifieke chronische aandoeningen en lichaamsklachten wordt opgesteld. Er zijn een aantal beweegprogramma’s die vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Een beweegprogramma is dan ook niet hetzelfde als medische fitness. Wilt u weten welke beweegprogramma’s vergoed worden, neem dan met uw zorgverzekeraar contact op.

Selecteer uw locatie