Welkom bij Mheer Fysio

Welkom bij Mheer Fysio

Welkom bij Mheer Fysio. Gezondheid is een belangrijk goed, waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Gezondheid is echter niet vanzelfsprekend en kan dan ook voor problemen zorgen. Mheer Fysio begeleidt, behandelt en adviseert mensen die tijdelijk of langdurig fysieke ongemakken ervaren in hun dagelijks functioneren. Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen over of problemen aan uw houdings- en bewegingsapparaat. Neem een kijkje op onze website wat we u allemaal te bieden hebben of maak nu een afspraak: 043-4581797.

De fysiotherapeut is een specialist op het gebied van houding en beweging. De houding en beweging kan op verschillende manieren verstoord raken door bijv.:

– Orthopedische afwijkingen posttraumatisch letsel ( na een ongeval)
– Post- operatieve beperkingen aandoeningen van hart en longen
– Neurologische aandoeningen aandoening van de bloedsomloop
– Ontstekingen nieuwvormingen (tumoren)

 

Na aanmelding plannen we eerst een intake en onderzoek om een fysiotherapeutische diagnose te kunnen stellen. Samen met u stellen we vervolgens een behandelplan op om aan uw persoonlijke doelen te werken. Het beste behandelresultaat ontstaat door samenwerking,  tussen de fysiotherapeut en u als patiënt.

 Mheer Fysio (onderdeel van fysiotherapie Margraten) is sinds 2023 gevestigd in Mheer. Mheer Fysio is een  moderne en sfeervolle praktijk,  die  gevestigd is aan de Jonge Hagen 1. (voormalige praktijk van Paul Hecker) Een groot gedeelte van ons huidig patiëntenbestand is woonachtig in Mheer, Banholt en Noorbeek. We vinden het dan ook belangrijk dat fysiotherapeutische zorg toegankelijk blijft voor deze kernen.

Aanmelden

Fysiotherapie is direct toegankelijk, sinds 1 januari 2007 zonder verwijzing van een arts of specialist. 

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten van Mheer Fysio zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Openingstijden

Onze praktijk is geopend op 4 dagdelen per week. In overleg kunnen we u ook buiten onze openingstijden helpen of op onze locatie te Margraten.

Praktijkinformatie Mheer Fysio

Mheer Fysio is een  moderne en sfeervolle praktijk, die gevestigd is aan de Jonge Hagen 1. De praktijk is in 2023 volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. De praktijk is goed met de auto, fiets, openbaar vervoer en te voet bereikbaar.  

We vinden het  belangrijk dat fysiotherapeutische zorg toegankelijk is voor de kernen Banholt, Noorbeek en Mheer. De locatie in Mheer is een nevenvestiging van Fysiotherapie Margraten. We streven ernaar om 5 dagen per week geopend te zijn, echter we zullen starten met 3 dagdelen.

Verder vinden we het belangrijk dat er een vaste Fysiotherapeut in Mheer aanwezig is, als hoofdbehandelaar en vast aanspreekpunt.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

De praktijk is in 2023 volledige gerenoveerd en opnieuw ingericht. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Contact en bereikbaarheid

Onze Fysiotherapeuten

Voor deze specialisaties kunt u terecht bij Fysiotherapie te Mheer

Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze hoofdlocatie te Margraten, waar een uitgebreid aanbod is van gespecialiseerde fysiotherapie.

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

De kosten van een fysiotherapeutische behandeling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specialisatie en bijvoorbeeld de duur. Een overzicht van al onze tarieven kunt u op deze pagina vinden.

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

  • Telefonisch
  • via Mijnzorgapp
  • Via deze website: contactformulier
  • Via e-mail: mheer@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

Selecteer uw locatie