Bekkenbodem fysiotherapie

Inhoud

Wat is bekkenbodem fysiotherapie?

De bekkenbodem fysiotherapeut is gespecialiseerd in het voorkómen en behandelen van functiestoornissen en klachten binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug bij zowel vrouwen, mannen als kinderen.
Bekkenbodem fysiotherapie richt zich op bekken- en bekkenbodemproblemen, zoals verlies van urine of ontlasting, buikpijnklachten, verzakkingsklachten, obstipatie, bekkenpijn en seksuele disfuncties. Ook de behandeling en begeleiding tijdens zwangerschap en in de periode na de bevalling behoren tot het behandeldomein van de bekkenfysiotherapeut.

Bekkenbodem fysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie oefening
Gespecialiseerde bekkenbodem therapeuten

Alle therapeuten van Fysio Margraten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de beste en juiste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Hoe ziet een bekkenbodem fysio behandeling eruit?

Tijdens het eerste consult nemen wij de tijd om uw klachten in beeld te brengen. Er vindt een uitgebreid intakegesprek plaats en na dit intake gesprek bespreken wij met u welk lichamelijk onderzoek zal plaatsvinden. Na het lichamelijk onderzoek worden de bevindingen (diagnose) met u besproken en wordt een behandelplan voorgesteld.
Wij proberen ook altijd aan te geven welk resultaat u kunt verwachten en een indicatie op welk termijn u dit kunt verwachten. Wij gaan uit van uw hulpvraag en van hieruit behandelen we.

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Die apparatuur meet de activiteit van de bekkenbodemspieren, zodat je kunt zien wat je (niet) doet. Als het nodig is, geeft de bekkenfysiotherapeut advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag, eet- en drinkgewoonten of ondersteunende hulpmiddelen, zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel gebied kunnen mensen terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Een bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

Bij deze klachten kan bekkenbodem fysiotherapie helpen

Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen bij de volgende klachten;

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting (stressincontinentie)
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten (urge incontinentie)
  • (dreigend) verlies van ontlasting
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting; (obstipatie)
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem 
  • begeleiding bij operaties in de onderbuik

De bekkenfysiotherapeut werkt nauw samen met de uroloog, gynaecoloog, chirurg, seksuoloog, verloskundige, proctoloog, internist en de huisarts.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Voor wie is bekkenbodem fysiotherapie?

De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

Kosten van bekkenbodem fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie wordt evenals reguliere fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ongewild urineverlies wordt vergoed uit de basis
verzekering. Een actueel overzicht van de tarieven die bekkencentrum Schambergen hanteert vind u hier

Bekkenbodem fysiotherapie Margraten

Bij Fysiotherapie Margraten kunt u terecht voor bekkenbodem therapie. Wij werken samen met Anouk Bakker. Anouk Bakker is werkzaam voor bekkencentrum Schambergen als bekkenbodem fysiotherapeut. Op de dinsdag is ze op onze locatie aanwezig. Om een afspraak bij haar in te plannen kunt u bellen naar 045-5455931

Onze Bekkenbodem fysiotherapeuten

Voor deze specialisaties kunt u ook terecht bij Fysiotherapie Margraten

Veelgestelde vragen

Bekkenbodem fysiotherapie richt zich op bekken- en bekkenbodemproblemen, zoals verlies van urine of ontlasting, buikpijnklachten, verzakkingsklachten, obstipatie, bekkenpijn en seksuele disfuncties. De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken.

Middels bekkenbodemoefeningen versterkt u uw bekkenbodemspieren. U Bekkenbodem therapeut stelt voor u een oefenprogramma samen dat voldoet aan uw hulpvraag.

Bekkenfysiotherapie wordt evenals reguliere fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ongewild urineverlies wordt vergoed uit de basis 

verzekering. Voor een actueel overzicht van de tarieven die bekkencentrum Schambergen hanteert : https://www.fysioschambergen.nl/algemeen/tarieven/

Een behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Bekkenbodemfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een bekkenbodem therapeut is dan ook een fysiotherapeut die opleiding gevolgd heeft tot bekkenbodem therapeut.

Bekkenbodemtherapie is voor iedereen ongeacht leeftijd en geslacht. 

Selecteer uw locatie