Kinderfysiotherapie

Inhoud

Kinderfysiotherapie Margraten

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen ten aanzien van het bewegingssysteem en het bewegen van kinderen (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. Fysiotherapie Margraten werkt samen met praktijk voor kinderfysiotherapie Marie Therése Pelgrim.

Bij kinderfysiotherapie ”Marie Therése Pelgrim” werken ervaren fysiotherapeuten, waarbij uw kind in goede handen is. Naast kinderfysiotherapeuten werkt er ook een sensorisch integratietherapeut.

kinderfysiotherapie

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen ten aanzien van het bewegingssysteem en het bewegen van kinderen (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.
De kinderfysiotherapeut heeft gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot:

 • Motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind;
 • Specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd;
 • Fysieke fitheid en training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen;
 • Specifieke fysiotherapeutische (technische) vaardigheden voor het behandelen van kinderen;
 • Specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders;
 • Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ergotherapie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg;

 

De kinderfysiotherapeut heeft de mogelijkheid om kinderen en hun ouders thuis te begeleiden indien dit geïndiceerd is.

Bij welke klachten helpt kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in o.a. de volgende aandoeningen:

 • Motorische ontwikkelingsachterstand (fijne- en grove motoriek, evenwicht);
 • Longfunctie (astma/ cystic fibrosis);
 • Gegeneraliseerde hypermobiliteit;
 • Schedelvormafwijking en voorkeurshouding zuigeling;
 • Centraal en perifeer neurologische aandoeningen (cerebrale parese/spina bifida);
 • Developmental Coordination Disorder (DCD);
 • Excessief huilen zuigeling;
 • Spierziekten;
 • Lichamelijk onverklaarbare klachten;
 • Overgewicht in relatie tot bewegen;
 • M. Perthes;
 • Syndroom van Down;
 • Dysfunctional voiding (kinderbekkenfysiotherapeut).
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten

Alle kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij de eerst afspraak/intake nemen we een anamnese af, maken de hulpvraag duidelijk, die van het kind en de ouders, en starten het onderzoek.

Om een goed beeld van het motorisch niveau van uw kind te krijgen zullen wij diverse testen afnemen gericht op het motorisch of sensorisch integratie probleem. Indien van toepassing zullen wij ook, na overleg met u, contact opnemen met de huisarts, de leerkracht, en eventuele andere betrokkenen, om een goed beeld te krijgen hoe het kind zich onder verschillende omstandigheden gedraagt.

Aan het eind van het onderzoek, wordt er een verslag gemaakt en samen met de ouders, een behandelplan opgesteld. Na een afgesproken periode, evalueren we de behandelingen en sluiten de therapie af, of stellen nieuwe doelen op.

Kinderen tot 2 jaar worden altijd aan huis behandeld. Maar in bijzondere gevallen komen we ook voor andere kinderen aan huis.
De duur van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard en omvang van de klacht of van uw specifieke vraag. Soms is alleen een advies al voldoende. Bij chronische klachten kan de behandeling langer duren.

U kunt contact opnemen rechtstreeks met praktijk voor kinderfysiotherapie Marie Therése Pelgrim door te bellen naar: 06-25056620.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Verwijzing en vergoeding

Kinderfysiotherapie is altijd verzekerd zonder eigen risico.
Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. De overheid vindt kinderfysiotherapie dermate belangrijk dat het onderdeel is van de basisverzekering. De eerste 9 behandelingen en de daaropvolgende 9 behandelingen zijn altijd verzekerd.
Bovendien is er dus geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie te Margraten

Voor deze specialisaties kunt u ook terecht bij Fysiotherapie Margraten

Veelgestelde vragen

Elk kind van 0-18 jaar is verzekerd voor kinderfysiotherapie. De overheid vindt kinderfysiotherapie dermate belangrijk dat het onderdeel is van de basisverzekering. 

De eerste 9 behandelingen en de daaropvolgende 9 behandelingen zijn altijd verzekerd. 

Bovendien is er geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie

 Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.

De kinderfysiotherapeut onderzoekt waarom uw kind op een bepaalde manier beweegt. Ook wordt er gekeken wat het gevolg is van de motorische klachten binnen de ontwikkelingsfase waarin uw kind zich bevindt. De kinderfysiotherapeut past het onderzoek aan op de belevingswereld en de ontwikkelingsfase van uw kind. Ook besteedt hij of zij aandacht aan eventuele praktische adviezen voor thuis of op school. Het (weer) bewegen is vaak een belangrijk doel. Fysiotherapie bij kinderen kan hierbij helpen. Door goed te leren bewegen, bouw je weer kracht, conditie en stabiliteit op. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd om het kind en zijn ouders hierin te adviseren en te begeleiden. Is kinderfysiotherapie geschikt voor mijn kind?

Selecteer uw locatie