Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Etalagebenen

Heeft u last van etalagebenen, dan kunt u voor looptherapie terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Onze praktijk is aangesloten bij het landelijk Chronisch Zorgnet. Mensen met deze aandoening krijgen pijn tijdens het lopen, hierdoor moeten ze even rust nemen en doen zij net alsof zij naar etalages kijken. Hier komt de naam etalagebenen vandaan. Claudicatio Intermittens is een uiting van doorbloedingsproblemen in de benen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose).

Looptraining: bij patiënten met claudicatio intermittens is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand. Uit onderzoeken blijkt dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbetert (tot 210%). Spierkrachttraining en andere beweegvormen kunnen ook toegepast worden naast de looptraining op de loopband. Het beste resultaat wordt verkregen zodra men begeleiding krijgt van een fysiotherapeut die speciaal in Claudicatio Intermittens is geschoold. Natuurlijk zijn naast looptraining een actieve levensstijl, een goed gewicht en stoppen met roken (indien van toepassing) erg belangrijk om tot een optimaal resultaat te komen.

Andere behandelingsmogelijkheden zijn medicatie, dotteren, het plaatsen van een stent of een bypass-operatie. Voor deze operaties geldt dat er een afweging gemaakt moet worden tussen het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Ook wordt men pas geopereerd, als blijkt dat looptherapie onvoldoende resultaten biedt.

Fysiotherapie bij Etalagebenen

Selecteer uw locatie