Shockwave therapie

Inhoud

Radiale Shockwave therapie

Radiale shockwavetherapie is een effectieve, niet-invasieve behandelingswijze, die voornamelijk wordt ingezet om pees- en spierproblemen effectief te behandelen.  Het is afgeleid van de techniek die gebruik wordt om nierstenen te vergruizen.  Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van shockwave therapie, waarbij er uitstekende resultaten worden beschreven. Shockwave is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Om te bekijken of het een voor u geschikte behandelvorm is, staan we uitgebreid stil bij de diagnostiek van uw klacht. Binnen onze praktijk zijn er 3 fysiotherapeuten gespecialiseerd in het toepassen van shockwavetherapie.

Hoe werkt radiale shockwave therapie?

Shockwavetherapie maakt gebruik van hoogenergetische pulsen (geluidsgolven) die direct op het getroffen gebied worden toegepast en een helende werking hebben op het behandelde lichaamsdeel. Deze methode is populair vanwege de korte behandelduur per sessie en het hoge succespercentage. Het doel is om het natuurlijk genezingsproces in dieper gelegen weefsels te stimuleren, waarbij de doorbloeding verbetert en herstel bevorderende stoffen worden aangemaakt. 

Shockwave Endopuls 811 toepassing
Fysiotherapie Margraten
Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten van Fysio Margraten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt shockwave therapie?

Radiale shockwavetherapie is uiterst effectief bij het behandelen van diverse aandoeningen zoals:

  • chronische ontstekingen van pezen (tennis- of golfelleboog, achillespees, pezen aan heup of knie, hielspoor)
  • verkalkingen in gewrichten
  • centrale tonus dysregulatie (spierspasme). 

 

Na gemiddeld vier tot vijf sessies kunnen patiënten al een duidelijke verbetering merken.

Hoewel shockwavetherapie minimale bijwerkingen heeft, kunnen patiënten lichte ongemakken ervaren, zoals roodheid of zwelling. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen 1 a 2 dagen.

Zijn er extra kosten?

Voor het toepassen van shockwave therapie hanteren wij geen apart tarief. De therapie maakt deel uit van uw fysiotherapeutische behandeling. 

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Shockwave apparaat

Wij werken met de Endopuls 811 van Enraf Nonius, sinds 1925 ontwikkelen zij al gespecialiseerd apparatuur voor de fysiotherapie.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Onze Fysiotherapeuten

Voor deze specialisaties kunt u ook terecht bij Fysiotherapie Margraten

Selecteer uw locatie