Manuele therapie in Cadier en Keer

Inhoud

Manuele therapie

Ervaart u klachten aan uw wervelkolom? Heeft u last van uw houding, een beknelling of een bewegingsbeperking die voortkomt uit uw wervelkolom? En woont u in Cadier en keer? Dan is manuele therapie in de regio Cadier en Keer wellicht de oplossing voor u! Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid waarbij de focus ligt op de wervelkolom of gebieden daaromheen.

In uw dagelijks leven kunt u veel hinder ervaren van dergelijke bewegingsbeperkingen wat erg vervelend is. Wij gaan graag met u aan de slag om te kijken of we de klachten kunnen verminderen of eventueel zelfs kunnen oplossen.

Onze manuele therapeuten,  Wouter Vogels en Lisa Ohnesorg hebben geruime ervaring binnen hun specialisatie en staan klaar om u te helpen met manuele therapie bij u op locatie in regio Cadier en Keer.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie richt zich op de wervelkolom en de gewrichten in bijvoorbeeld armen en benen. De technieken die daarbij komen kijken is het manipuleren en mobiliseren van een beweging, dit gebeurd bijvoorbeeld door snel maar met weinig kracht een gewricht over de fysiologische beweging grens te bewegen.


Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. Alle behandelende manuele therapeuten hebben dus eerst een fysiotherapie opleiding afgerond en zijn zich daarna verder gaan specialiseren.


Onze specialistische manuele therapeuten staan voor u klaar, om samen met u aan de slag te gaan met manuele therapie in de regio Cadier en Keer en te werken naar een bewegingsvrije toekomst.

manuele therapie

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde manuele therapeuten

Alle therapeuten van onze praktijk zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de beste en juiste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Manuele therapie helpt bij de volgende klachten

Er zijn tal van klachten waarbij manuele therapie kan helpen. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten aan de rug, hernia klachten en klachten aan de nek behandeld worden, hieronder staan wat klacht gebieden beschreven:

 • Nekpijn (met uitstralende pijn naar bijvoorbeeld schouder en rug)
 • Spanningshoofdpijn
 • Lage rugklachten
 • Klachten hoog in de rug in combinatie met rib- en borstpijn
 • Heupklachten
 • Knieklachten
 • Enkelklachten
 • Duizeligheid die voortkomt uit het bewegen van de nek
 • Schouderklachten
 • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
 • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.
 

Heeft u last van andere klachten die hier niet tussen staan, maar denkt u wel dat u hulp nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en één van de manuele therapeuten of fysiotherapeuten kijkt graag met u verder!

Werkwijze manueel therapie in de regio Cadier en Keer

De werkwijze van een behandeling van manuele therapie is gelijk aan die van fysiotherapie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de klachten, bewegingsbeperkingen en hinder die u ervaart centraal wordt gezet. Dit doen we door in de allereerste afspraak vragen te stellen en lichamelijk onderzoek uit te voeren. Op basis van de resultaten stelt de manueel therapeut in samenspraak met u een behandelplan op, dit vormt de basis voor verdere behandelingen.


Uit onze ervaring blijkt dat de beste resultaten ontstaan door een goede samenwerking tussen u en de behandelend manueel therapeut. Daarbij streeft onze manueel therapeut ernaar voor u inzichtelijk te maken wat de relatie is tussen uw functioneren en uw klachten. Op deze manier kunt u in de toekomst uw klachten eerder herkennen en hier adequaat op reageren. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Het effect van manuele therapie

De effecten van manuele therapie kunnen direct merkbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld een directe verbetering in bewegingsvrijheid merken en een afname van pijn en beknellingen. De behandelingen gaan verder dan alleen het behandelen, er zit ook een stuk advies en instructies in zodat u weet in hoeverre u bewegingen op een gezonde manier kan uitvoeren.

Het geeft niet alleen een directe werking maar heeft ook invloed op de lange termijn. Zo ervaart u minder bewegingsbeperkingen en beknellingen, en komen klachten minder snel terug. Wilt u meer weten over wat manuele therapie voor u kan betekenen? Neem dan vooral contact op met een van onze manueel therapeuten in de regio Cadier en Keer.

Kosten manuele therapie

Manuele therapie zit bij volwassen niet standaard in het basispakket. Vergoedingen voor dergelijke behandelingen zitten in een aanvullende verzekering, de hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de aanvullende verzekering. Voor personen tot 18 jaar zit het wel in het basispakket van de zorgverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft kunt u hier zien wat een zitting manuele therapie in de regio Cadier en Keer kost.

Onze Manuele therapeuten

Voor deze specialisaties kunt u ook terecht bij Fysiotherapie Margraten

Veelgestelde vragen

Iedereen die last heeft van lichamelijke klachten kan door een manueel therapeut geholpen worden.
Manuele therapie wordt door zorgverzekeraars gekenmerkt als fysiotherapie en wordt daardoor overwegend vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als u een aanvullend pakket heeft bij uw zorgverzekering bent u dus verzekerd voor fysiotherapie en manuele therapie tot het maximum wat in uw polis staat omschreven . Twijfelt u of uw behandelingen vergoed worden? Controleer het altijd bij uw zorgverzekeraar.
Er kan enige versterking van de klachten optreden in de eerste paar dagen na de behandeling. U kunt bijvoorbeeld wat vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid of spierpijn voelen. Maakt u zich daarover geen zorgen. Deze reacties zijn van voorbijgaande aard en zijn normaal.
Een groot voordeel van manuele therapie is het directe resultaat. U voelt meestal meteen verbetering: de pijn is minder en u kunt makkelijker bewegen. De gewrichten —die vaak ‘vast’ zitten komen vrij.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Manuele therapie helpt bij veel verschillende klachten, de klachten kunnen onder andere betrekking hebben op: rugklachten, nekpijn, hoofdpijn, heupklachten en knieklachten. 

Het is belangrijk om te vermelden dat een manueel therapeut ook fysiotherapeut is. Wanneer u lichamelijke klachten ervaart kunt u daarvoor door verschillende type therapeuten worden behandeld. Er zijn echter klachten die meer of minder bij één van deze therapeuten passen.
Een fysiotherapeut richt zich met name op de zachte delen van het lichaam, denk hierbij aan spieren en banden of pezen. Terwijl een manueel therapeut zich meer richt op de harde delen zoals de gewrichten en natuurlijk de wervelkolom.
Dit zorgt ervoor dat u eerder bij een fysiotherapeut terecht komt als u uw conditie wilt verbeteren, bijvoorbeeld omdat u last van COPD heeft. Of wanneer u merkt dat u na een operatie moeite heeft met lopen.

Bij een manueel therapeut komt u dan weer eerder terecht wanneer u merkt dat u weinig beweging heeft in uw wervelkolom.

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom.

De realiteit is dat de negatieve bijwerkingen door manuele therapie zeer laag zijn. Onderzoek toont aan dat in zeer zeldzame gevallen* na het manipuleren van de nek ernstige complicaties optreden, zoals beschadiging van bloedvaten, met het eventuele risico op een beroerte of zelfs overlijden. Met name met het maken van bewegingen hoog in de nek worden deze zeldzame negatieve bij- en nawerkingen gerapporteerd. Ook bestaat er een geringe kans op beschadiging van de zenuwen, botten, spieren of bindweefsel. Het manipuleren van de nek kan ook enige druk op de armzenuwen veroorzaken. Manueel therapeuten zijn opgeleid om te weten waar en wanneer zij de techniek van het manipuleren kunnen toepassen. Zij zijn deskundig in het veilig en effectief toepassen van deze technieken. Als er ook maar de geringste aanwijzing is dat je risico loopt, zal de manueel therapeut andere behandeltechnieken voorstellen zoals bijvoorbeeld mobilisaties. * De kans op ernstige complicaties wordt geschat tussen de 1/50.000 tot 1/5,8 miljoen manipulaties

Selecteer uw locatie