Fysiotherapie Sint Geertruid

Inhoud

Fysiotherapie

In ons dagelijks leven doen we constant dingen die effect hebben op ons lichaam. Bijvoorbeeld werken, sporten en sociale activiteiten. Over het algemeen zijn deze activiteiten gezond en goed voor ons lichaam, maar dit is niet altijd het geval. Als u bijvoorbeeld last heeft van beperkte bewegingsvrijheid, rugklachten of andere problemen aan uw bewegingsapparaat kan dit in de weg gaan staan van de activiteiten van het dagelijks leven. Fysiotherapie kan u helpen om weer vrijer te bewegen. In onze praktijk begeleiden, behandelen en adviseren wij mensen die tijdelijk of langdurig fysieke ongemakken ervaren in hun dagelijks functioneren.

Onze praktijk in regio Sint Geertruid wordt gekenmerkt door zijn open sfeer, profesionele en persoonlijke begeleiding en samenwerkingen in de regio met andere (para)medici. Onze fysiotherapeuten hebben een brede belangstelling en zijn allen gespecialiseerd in diverse specialisaties binnen de fysiotherapie waardoor ze elkaar goed aanvullen. Door dit complementaire team en de samenwerkingen met andere (para)medici in de regio kunnen wij u garanderen dat u de best mogelijke fysiotherapeutische zorg krijgt die past bij uw gezondheidsklacht(en).

Al onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging KNGF, ingeschreven in het kwaliteitsregister KRF en het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is populair in Nederland, veel mensen maken er gebruik van. Maar wat is fysiotherapie eigenlijk? Fysiotherapie is een behandelmethode die erop gericht is om problemen aan uw spieren, banden, gewrichten of zenuwen te verhelpen. Deze vier onderdelen worden tezamen ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Naast het verhelpen van uw klachten speelt preventie bij fysiotherapie een belangrijke rol. Door middel van oefeningen en adviezen proberen wij te voorkomen dat klachten in de toekomst weer terugkeren.

Ons team van fysiotherapeuten in regio Sint Geertruid zijn deskundig en er wordt gewerkt naar de nieuwste wetenschappelijk inzichten. Door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van hulpmiddelen zoals tape kunnen zij helpen uw pijn te verminderen en uw lichaam beter te laten functioneren.

medisch fitness

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt fysiotherapie?

Bij veel klachten aan het bewegingsapparaat biedt fysiotherapie een goede oplossing. Fysiotherapie in regio Sint Geertruid kan helpen bij de volgende klachten:

  • Orthopedische afwijkingen (b.v. artrose, hernia, standafwijkingen)
  • Na een ongeval (b.v. posttraumatisch letsel zoals botbreuken of kneuzingen)
  • Post- operatieve beperkingen (b.v. nieuwe knie of heup)
  • Aandoeningen van hart en longen (b.v. COPD,
  • Longemfyseem en hartfalen)
  • Neurologische aandoeningen ( b.v. CVA, ziekte van Parkinson, MS)
  • Aandoening van de bloedsomloop (b.v. etalagebenen)
  • Ontstekingen (b.v. artritis, bursitis)
  • Nieuwvormingen (tumoren)

 

Twijfelt u of fysiotherapie past bij uw klachten? Neem dan vooral contact met ons op via 043-4581797 zodat een fysiotherapeut met u kan bepalen of en welke fysiotherapeutische zorgt het best bij u past.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in de regio Sint Geertruid eruit?

Bij fysiotherapie is het erg belangrijk dat uw zorgvraag nauwkeurig wordt vastgesteld. Dit doen wij in de eerste ontmoeting; het intakegesprek. Hierin starten wij met het vaststellen van uw klachten door middel van vragen en lichamelijk onderzoek om zo goed mogelijk uw zorgvraag vast te stellen. Dit vormt de basis van het behandelplan. Het behandelplan wordt zoveel mogelijk in samenspraak met u opgesteld, onze ervaring leert dat dit de beste behandelresultaten oplevert.

De daadwerkelijke inhoud van de behandelingen en de hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het behandelplan. Een belangrijk onderdeel van het fysiotherapeutische traject is het voor u inzichtelijk maken van het verband tussen uw klachten en uw functioneren. Door hier inzicht in te krijgen kunt u in de toekomst uw klachten eerder herkennen en hier adequaat op reageren, maar ook manieren inzetten om de klachten te voorkomen.

Over het algemeen vinden fysiotherapie behandelingen plaats in onze praktijk te Margraten, maar als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, dan is ook een behandeling aan huis mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Wat kost een fysiotherapie behandeling?

Onze praktijk in regio Sint Geertruid heeft met alle zorgverzekeraars een contract (behalve met Just Polis van CZ). Vergoeding van fysiotherapeutische zorg wordt voor volwassenen maar beperkt vergoed vanuit het basispakket. Alleen chronische aandoeningen, volgens de lijst van chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21e behandeling de kosten vergoed. Als er geen sprake is van een chronische aandoening, wordt fysiotherapie alleen vergoed met een aanvullend pakket. Het totale aantal behandelingen dat vergoed worden door de verzekeraar is afhankelijk van het pakket dat de patiënt heeft afgesloten.

Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling

Als u lijdt aan een chronische aandoening vergoedt de basisverzekering fysiotherapeutische zorg vanaf de 21 behandeling. Voor zorgt uit de basisverzekering geldt het eigen risico. Tot de 21e behandeling betaalt u de behandelingen zelf of kunt u een aanvullende verzekering nemen. Het eigen risico geldt derhalve pas vanaf de 21 behandeling. De eerste 20 behandelingen hoeft u maar één keer per aandoening te betalen, het eigen risico moet elk jaar betaald worden.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Voor kinderen, dus tot 18 jaar, gelden andere regels. Voor hen worden de eerste 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen na deze behandelingen? Dan worden ook de volgende 9 behandelingen vergoed. Pas vanaf de 19e behandeling wordt fysiotherapie niet meer vergoed vanuit de basisverzekering en heb je een aanvullende verzekering nodig voor vergoeding.

Kinderen met een chronische aandoening zijn een uitzondering, bij hen worden alle behandelingen vergoed zolang de aandoening op de lijst van chronische aandoeningen staat.
Een lijst van alle tarieven van onze praktijk kunt u hier vinden.

Onze tarieven voor fysiotherapie in Sint Geertruid vindt u hier.

Onze Fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

BEHANDELING

PRIJS

Zitting fysiotherapie (1000)

€ 34,-

Zitting fysiotherapie aan huis (1001)

€ 46,-

Zitting fysiotherapie in instelling (1002)

€ 46,-

Intake en onderzoek na screening (1864)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing (1870)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis (1871)

€ 56,50

Eenmalig fysiotherapeutisch consult (1400)

€ 60,-

Zitting manuele therapie (1200)

€ 44,-

Zitting manuele therapie aan huis (1201)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie (1775)

€ 44,-

Zitting geriatrische fysiotherapie aan huis (1776)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie in instelling (1777)

€ 56,50

Zitting oedeem fysiotherapie (1500)

€ 48,50

Zitting oedeem fysiotherapie aan huis (1501)

€ 60,00

Maken van standaard rapportage (1900)

€ 45,-

Maken van uitgebreide rapportage (1901)

€ 60,-

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

  • Telefonisch
  • via Mijnzorgapp
  • Via deze website: contactformulier
  • Via e-mail: info@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

 COVID-19 beleid Praktijk Fysiotherapie Margraten

Door de verspreiding van het Corona virus heeft het RIVM en het KNGF onze beroepsgroep ondersteund in het steeds opnieuw aanpassen van de te nemen maatregelen om een verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden. Verantwoord voor de patiënt maar ook verantwoord voor de fysiotherapeut als behandelaar.

  • Openingstijden: Er gelden geen sluitingstijden, we zijn volgens normale tijden geopend.
  • De 1,5 meter is niet meer verplicht. Het KNGF blijft aanraden om afstand te houden waar mogelijk.
  • Ook het mondkapje hoeft niet meer op. Om kwetsbare groepen te beschermen raad het KNGF aan persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. *Het gaat hier om een advies. Wij als Fysiotherapie Margraten volgen dit advies en dragen een chirurgisch mondmasker type IIR en passen goede handhygiëne toe en/of  we dragen handschoenen tijdens de behandeling. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor het contactonderzoek.
  • kom op tijd voor de afspraak en indien mogelijk alleen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg in een dichte afvalbak
  • Geen handen schudden
  • Bij verschijnselen van besmetting door het Corona virus thuis blijven en contact met anderen vermijden, informeer anderen ook je hulpverleners!

Selecteer uw locatie