Fysiotherapie Noorbeek

Inhoud

Fysiotherapie in de regio Noorbeek

Gedurende de dag voert u tal van sociale activiteiten, werkzaamheden en fysieke uitdagingen uit en daarbij  beweegt of sport u ook nog regelmatig. Al deze activiteiten hebben impact op ons lichaam, helaas, kan dat soms buiten het feit dat het veel positieve invloeden heeft op het lichaam ook negatieve gevolgen hebben. U kunt bijvoorbeeld hinder ervaren door bewegingsbeperkingen of door uw fysieke gesteldheid, erg vervelend, maar fysiotherapie in de regio Noorbeek kan een goede oplossing zijn. In onze fysiotherapiepraktijk helpen we mensen om meer vrijheid te ervaren in dagelijkse bewegingen en in hun sportactiviteiten.

Bij onze praktijk staan uw wensen centraal en zijn de behandelingen afgestemd op uw zorgvraag. Dat vinden we belangrijk, want de kwalitatieve hoge zorg die wij leveren draait om u. Kenmerkend aan onze praktijk in de regio Noorbeek is dat er een open sfeer heerst. Daarnaast behandelen ook op uw locatie in Noorbeek! We hanteren een professionele begeleiding wat tot stand komt door intensieve samenwerkingen met andere (para)medici in de regio, daardoor krijgt u altijd de zorg en aandacht die u verdient.

De specialisten van de fysiotherapie praktijk beschikken over verschillende specialismen en kennisgebieden. De belangrijkste zijn: standaard fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie en geriatrie fysiotherapie. Voor elke zorgvraag staan er dus een specialist met specifieke kennis voor u klaar!

Al onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging KNGF, ingeschreven in het kwaliteitsregister KRS en het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Wat is fysiotherapie?

Een fysiotherapeutische behandeling is gericht op het verhelpen of tegengaan van klachten en problemen aan uw spieren, banden, gewrichten of zenuwen, wij noemen dat ook wel eens het bewegingsapparaat. Een belangrijk aspect van fysiotherapie is het voorkomen dat klachten in de toekomst terugkeren waardoor het niet alleen een acute functie heeft maar ook nog een preventieve. Het huidige team ontwikkelt zich continu, ook op kennisgebied. Zo zijn op de hoogte van het allerlaatste nieuws op het gebied van behandelingen en methodes, daardoor zijn behandelingen onderbouwd met lang bestaande en nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Bij fysiotherapie komt meer kijken dan alleen het nadoen van oefeningen. Wij geven ook graag advies over activiteiten, bewegingen en sporten die bij je passen en wat niet. Maar fysiotherapie kan ook het losmaken van een spier zijn door manuele technieken.

medisch fitness

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt fysiotherapie?

Fysiotherapie biedt aan tal van klachten een goede oplossing, zo kan fysiotherapie helpen bij de volgende klachten:

 • Orthopedische afwijkingen (b.v. artrose, hernia, standafwijkingen)
  Na een ongeval (b.v. posttraumatisch letsel zoals botbreuken of kneuzingen)
 • Post- operatieve beperkingen (b.v. nieuwe knie of heup)
 • Aandoeningen van hart en longen (b.v. COPD, Longemfyseem en hartfalen)
 • Neurologische aandoeningen ( b.v. CVA, ziekte van Parkinson, MS)
 • Aandoening van de bloedsomloop (b.v. etalagebenen)
 • Ontstekingen (b.v. artritis, bursitis)
 • Nieuwvormingen (tumoren)
 • Bewegingsbeperkingen in gewrichten of spieren
 • Herstel na COVID-19
 

Weet u niet zeker of fysiotherapie iets voor u kan zijn? Neem vooral contact met ons op via 043-4581797 zodat een fysiotherapeut in Noorbeek met u mee kan denken en kan bepalen welke fysiotherapeutische vorm het best bij u past.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in Noorbeek eruit?

Belangrijk bij een fysiotherapeutische behandeling is de centraal stelling van u wensen en behoefte. De allereerste ontmoeting is een intakegesprek, daarin starten we met het centraal stellen van uw klachten wat de basis geeft voor een behandelplan. De therapeuten stellen vragen en doen eventueel lichamelijk onderzoek, daardoor kunnen ze zo goed mogelijk de klachten in kaart brengen, waarna er een behandelplan volgt. De therapeuten nemen het intakegesprek zeer serieus omdat het de basis vormt voor minder klachten in de toekomst.

Een belangrijk onderdeel van het fysiotherapie traject is het inzichtelijk maken van uw functioneren in relatie tot uw klachten. Door hier inzicht in te krijgen kunt u makkelijker herkennen wanneer u weer last heeft van dezelfde klachten, maar bovenal, kunt u manieren inzetten om hieromheen te functioneren.

Over het algemeen vinden fysiotherapie behandelingen plaats in onze praktijk te Margraten, maar als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, dan is ook een behandeling aan huis mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Wat kost Fysiotherapie in de regio Noorbeek?

Onze praktijk in de regio Noorbeek heeft met alle zorgverzekeraars een contract (met uitzondering van Just Polis van CZ). Fysiotherapeutische behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden beperkt vergoed. Staan de klachten niet ondergebracht onder chronische aandoeningen of staat die ook niet in de vergoedingenlijst chronische aandoeningen dan kan het vergoed worden vanuit een aanvullend pakket. Het aantal behandeling wat uw verzekeringsmaatschappij vergoed hangt af van het afgesproken aantal in het door u afgesloten pakket.

Alleen mensen met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf hun 21ste behandeling de kosten vergoed vanuit een basisverzekering.

Voor mensen onder de 18 jaar gelden andere richtlijnen. de eerste 9 behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Houden de klachten dan aan, dan worden de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Pas hierna (na 18 behandelingen) is een aanvullende zorgverzekering met extra dekking nodig voor vergoeding van behandelingen.Voor kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed, mits de aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Onze tarieven voor de fysiotherapie praktijk in de regio Noorbeek vindt u hier.

Onze Fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

BEHANDELING

PRIJS

Zitting fysiotherapie (1000)

€ 34,-

Zitting fysiotherapie aan huis (1001)

€ 46,-

Zitting fysiotherapie in instelling (1002)

€ 46,-

Intake en onderzoek na screening (1864)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing (1870)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis (1871)

€ 56,50

Eenmalig fysiotherapeutisch consult (1400)

€ 60,-

Zitting manuele therapie (1200)

€ 44,-

Zitting manuele therapie aan huis (1201)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie (1775)

€ 44,-

Zitting geriatrische fysiotherapie aan huis (1776)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie in instelling (1777)

€ 56,50

Zitting oedeem fysiotherapie (1500)

€ 48,50

Zitting oedeem fysiotherapie aan huis (1501)

€ 60,00

Maken van standaard rapportage (1900)

€ 45,-

Maken van uitgebreide rapportage (1901)

€ 60,-

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

 • Telefonisch
 • via Mijnzorgapp
 • Via deze website: contactformulier
 • Via e-mail: info@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

 COVID-19 beleid Praktijk Fysiotherapie Margraten

Door de verspreiding van het Corona virus heeft het RIVM en het KNGF onze beroepsgroep ondersteund in het steeds opnieuw aanpassen van de te nemen maatregelen om een verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden. Verantwoord voor de patiënt maar ook verantwoord voor de fysiotherapeut als behandelaar.

 • Openingstijden: Er gelden geen sluitingstijden, we zijn volgens normale tijden geopend.
 • De 1,5 meter is niet meer verplicht. Het KNGF blijft aanraden om afstand te houden waar mogelijk.
 • Ook het mondkapje hoeft niet meer op. Om kwetsbare groepen te beschermen raad het KNGF aan persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. *Het gaat hier om een advies. Wij als Fysiotherapie Margraten volgen dit advies en dragen een chirurgisch mondmasker type IIR en passen goede handhygiëne toe en/of  we dragen handschoenen tijdens de behandeling. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor het contactonderzoek.
 • kom op tijd voor de afspraak en indien mogelijk alleen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg in een dichte afvalbak
 • Geen handen schudden
 • Bij verschijnselen van besmetting door het Corona virus thuis blijven en contact met anderen vermijden, informeer anderen ook je hulpverleners!

Selecteer uw locatie