Fysiotherapie Gulpen

Inhoud

Fysiotherapie

Een gezond lichaam is erg belangrijk en hier moeten we dan ook voorzichtig mee omgaan. Echter is gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend, dit kan zorgen voor problemen. Bij fysiotherapie in regio Gulpen begeleiden wij u, behandelen en voorzien wij u van adviezen als u langdurig of tijdelijk fysieke problemen heeft in het dagelijks leven. Bij ons kunt u terecht voor fysio
in regio Gulpen voor al uw problemen en vraagstukken omtrent uw bewegingsapparaat en houding.

In onze fysiotherapie praktijk in de buurt van Gulpen is de open sfeer kenmerkend, naast natuurlijk de professionele en persoonlijke begeleiding. Waar wij daarnaast waarde aan hechten is het nauw samenwerken met andere (para)medici in de regio. Door deze nauwe samenwerkingen kunnen wij u altijd van de beste zorg voorzien.

Het team van fysiotherapeuten in regio Gulpen is divers, iedereen heeft een brede belangstelling en is in verschillende specialisaties opgeleid. Dit zorgt ervoor dat we u kunnen garanderen dat u de beste fysiotherapeutische zorg, passend bij uw klachten, krijgt in regio Gulpen.

Om de kwaliteit te waarborgen zijn alle fysiotherapeuten aangesloten bij beroepsvereniging KNGF, zijn zij BIG geregistreerd (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en staan zij ingeschreven in het kwaliteitsregister KRF.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is in Nederland een veelgebruikte vorm van gezondheidszorg. Maar wat houdt fysiotherapie in? Tijdens een fysiotherapiebehandeling worden de klachten en problemen aan uw gewrichten, banden, spieren of zenuwen behandeld. Deze onderdelen tezamen vormen uw ‘bewegingsapparaat’. 

Fysiotherapie kan u helpen om uw lichaam weer beter te laten functioneren en de pijn te verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende behandelingen, oefeningen of door het aanbrengen van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld tape. Onze fysiotherapeuten in regio Gulpen zijn deskundig en we werken altijd naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Wij vinden het belangrijk dat er uitgebreid tijd wordt gemaakt voor het individu, daarom stellen wij het behandeltraject zoveel mogelijk samen met u op.

manuele therapie

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt fysiotherapie?

Helaas kan het bewegingsapparaat op veel manieren verstoord raken. Fysiotherapie kan u helpen bij verschillende klachten die voortkomen uit diverse aandoeningen. Bijvoorbeeld;

 • Orthopedische afwijkingen (b.v. artrose, hernia, standafwijkingen)
 • Na een ongeval (b.v. posttraumatisch letsel zoals botbreuken of kneuzingen)
 • Post- operatieve beperkingen (b.v. nieuwe knie of heup)
 • Aandoeningen van hart en longen (b.v. COPD, Longemfyseem en   hartfalen)
 • Neurologische aandoeningen ( b.v. CVA, ziekte van Parkinson, MS)
 • Aandoening van de bloedsomloop (b.v. etalagebenen)
 • Ontstekingen (b.v. artritis, bursitis)
 • Nieuwvormingen (tumoren)

De hieruit voortkomende klachten zijn te behandelen met fysiotherapie. De klachten die voortkomen uit deze aandoeningen zijn ons specialisme, echter kunnen wij u ook helpen als u andere klachten ervaart aan uw houding of bewegingsapparaat.

Twijfelt u of fysiotherapie u kan helpen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 043-4581797. We kunnen dan samen met u bepalen of fysiotherapie Gulpen u kan helpen en welke fysiotherapeutische vorm het best past bij uw klachten.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in regio Gulpen eruit?

In de eerste afspraak probeert de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Dit zal gedaan worden door u lichamelijk te onderzoeken en vragen te stellen. Deze informatie vormt de basis voor uw persoonlijke behandelprogramma. Bij Fysiotherapie Gulpen zijn wij van mening dat het behandelplan zo veel mogelijk samen met u moet worden gemaakt. De ervaring leert dat dit resulteert in de beste behandelresultaten.

Behandelen van de klachten is niet het enige onderdeel van fysiotherapie, ook het voor u inzichtelijk maken van de relatie tussen uw klachten en uw functioneren vormt een belangrijk onderdeel. Het inzicht krijgen in deze relatie zorgt ervoor dat u uw klachten eerder herkent en hier in de toekomst op de juiste manier op kan reageren.

De meeste fysio behandelingen vinden plaats in onze praktijk te Margraten, echter, mocht u niet in staat zijn om naar ons toe te komen, dan zijn behandelingen aan huis in Gulpen ook een mogelijkheid.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Kosten fysiotherapie per uur

Wat fysiotherapie per uur voor u kost, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de basis kort fysiotherapie in regio Gulpen €34,- per zitting. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars (uitgezonderd is Just Polis van CZ). Voor iedereen die ouder is dan 18 jaar, is fysiotherapeutische zorg beperkt vergoed uit de basisverzekering. Alleen voor hen met een chronische aandoening (volgens de lijst met chronische aandoeningen) worden de kosten van fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. In het geval dat er geen sprake is van een chronische aandoening, dan kan fysiotherapie vergoed worden vanuit een aanvullend pakket. De hoeveelheid behandelingen die vergoed worden vanuit dit pakket is afhankelijk van het pakket dat afgesloten is door de patiënt.

Jonger dan 18? Dan gelden er andere regels. De eerste 9 behandelingen worden dan vanuit de basisverzekering vergoed. Zijn de klachten dan nog steeds aanwezig? Dan worden er 9 extra behandelingen vergoed. Pas na deze 18 behandelingen wordt fysiotherapie niet meer vergoed vanuit het basispakket en is een aanvullende zorgverzekering nodig. Bij kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed, zolang de desbetreffende aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Onze tarieven voor fysiotherapie te Gulpen vindt u hier

Onze Fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

BEHANDELING

PRIJS

Zitting fysiotherapie (1000)

€ 34,-

Zitting fysiotherapie aan huis (1001)

€ 46,-

Zitting fysiotherapie in instelling (1002)

€ 46,-

Intake en onderzoek na screening (1864)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing (1870)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis (1871)

€ 56,50

Eenmalig fysiotherapeutisch consult (1400)

€ 60,-

Zitting manuele therapie (1200)

€ 44,-

Zitting manuele therapie aan huis (1201)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie (1775)

€ 44,-

Zitting geriatrische fysiotherapie aan huis (1776)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie in instelling (1777)

€ 56,50

Zitting oedeem fysiotherapie (1500)

€ 48,50

Zitting oedeem fysiotherapie aan huis (1501)

€ 60,00

Maken van standaard rapportage (1900)

€ 45,-

Maken van uitgebreide rapportage (1901)

€ 60,-

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

 • Telefonisch
 • via Mijnzorgapp
 • Via deze website: contactformulier
 • Via e-mail: info@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

 COVID-19 beleid Praktijk Fysiotherapie Margraten

Door de verspreiding van het Corona virus heeft het RIVM en het KNGF onze beroepsgroep ondersteund in het steeds opnieuw aanpassen van de te nemen maatregelen om een verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden. Verantwoord voor de patiënt maar ook verantwoord voor de fysiotherapeut als behandelaar.

 • Openingstijden: Er gelden geen sluitingstijden, we zijn volgens normale tijden geopend.
 • De 1,5 meter is niet meer verplicht. Het KNGF blijft aanraden om afstand te houden waar mogelijk.
 • Ook het mondkapje hoeft niet meer op. Om kwetsbare groepen te beschermen raad het KNGF aan persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. *Het gaat hier om een advies. Wij als Fysiotherapie Margraten volgen dit advies en dragen een chirurgisch mondmasker type IIR en passen goede handhygiëne toe en/of  we dragen handschoenen tijdens de behandeling. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor het contactonderzoek.
 • kom op tijd voor de afspraak en indien mogelijk alleen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg in een dichte afvalbak
 • Geen handen schudden
 • Bij verschijnselen van besmetting door het Corona virus thuis blijven en contact met anderen vermijden, informeer anderen ook je hulpverleners!

Selecteer uw locatie