Fysiotherapie Reijmerstok

Inhoud

Fysiotherapie

Lichamelijk gezondheid is erg belangrijk, hier moeten we dan ook zorgvuldig mee omgaan. Helaas is een gezond lichaam niet voor iedereen vanzelfsprekend, dit kan zorgen voor problemen in het dagelijks leven. De fysiotherapeuten van onze praktijk in regio Reijmerstok behandelen en begeleiden u, daarnaast voorzien zij u van adviezen bij tijdelijke of langdurige fysieke ongemakken. Bij onze praktijk kunt u terecht voor al uw vragen en problemen aangaande uw lichaam en houding.

In onze fysiotherapiepraktijk in de buurt van Reijmerstok staat de open sfeer voorop, naast professionaliteit en persoonlijke begeleiding. Wat wij daarnaast belangrijk vinden is het intensief samenwerken met andere (para)medici in onze regio. Door onze intensieve samenwerkingen in de regio kunnen wij u altijd voorzien van de zorg die het best bij u past.

Ons fysiotherapeuten team in regio Reijmerstok is divers en vult elkaar goed aan door hun verschillende specialisaties en brede belangstelling. Zo kunnen wij u altijd, de beste therapeutische zorg bieden die het best past bij uw klachten.

Om de kwaliteit te waarborgen zijn alle fysiotherapeuten aangesloten bij beroepsvereniging KNGF, zijn zij BIG geregistreerd (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en staan zij ingeschreven in het kwaliteitsregister KRF-NL.

Wat houdt fysiotherapie in?

Wat doet een fysiotherapeut nou eigenlijk? In Nederland is fysiotherapie een veel gebruikte vorm van gezondheidszorg. In een fysiotherapie behandeling worden de problemen en klachten die u ervaart aan spieren, zenuwen, banden of gewrichten behandeld. Deze 4 onderdelen tezamen worden ook wel uw ‘bewegingsapparaat’ genoemd. Fysiotherapie helpt om het lichaam weer beter te laten functioneren en de pijn te reduceren. Dit wordt bereikt door middel van verschillende soorten behandelingen, oefeningen en/of het aanbrengen van hulpmiddelen zoals tape.

De fysiotherapeuten van onze praktijk in regio Reijmerstok zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van fysiotherapie en werken altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Bij ons staat de tijd voor u centraal. Wij vinden het belangrijk dat er uitgebreid aandacht voor u en uw zorgvraag is. Daarom vinden wij het ook belangrijk om uw persoonlijke behandeltraject zoveel mogelijk samen met u op te stellen.

manuele therapie

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt fysiotherapie?

Een verstoord bewegingsapparaat kan op veel verschillende manieren ontstaan. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die voortkomen uit de volgende aandoeningen;

 • Aandoening van de bloedsomloop (b.v. etalagebenen)
 • Ontstekingen (b.v. artritis, bursitis)
 • Post- operatieve beperkingen (b.v. nieuwe knie of heup)
 • Aandoeningen van hart en longen (b.v. COPD,
 • Longemfyseem en hartfalen)
 • Orthopedische afwijkingen (b.v. artrose, hernia, standafwijkingen)
 • Na een ongeval (b.v. posttraumatisch letsel zoals botbreuken of kneuzingen)
 • Neurologische aandoeningen ( b.v. CVA, ziekte van Parkinson, MS)
 • Tumoren (nieuwvorming)

 

De klachten die ontstaan uit deze aandoeningen kunnen met fysiotherapie behandeld worden. Mocht uw aandoening niet hier tussen staan? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die ontstaan door deze aandoeningen, maar kunnen u ook zeker helpen met andere klachten.

Weet u niet zeker of fysiotherapie u kan helpen? Vraag het dan aan een van onze fysiotherapeuten zodat zij samen met u kunnen bepalen welke fysiotherapeutische het best past bij uw klachten. Fysio in regio Reijmerstok is bereikbaar op 043-4581797.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in regio Reijmerstok eruit?

De eerste afspraak, ook wel de intake genoemd, staat het verkrijgen van een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten centraal. Dit beeld zal gevormd worden door u vragen te stellen en lichamelijk te onderzoeken. Deze intake vormt de basis voor het persoonlijke behandelprogramma. Bij Fysio Reijmerstok zijn we ervan overtuigd dat het behandelplan zoveel mogelijk met u samen moet worden opgesteld. Onze ervaring leert dat dit zorgt voor de beste resultaten.

Naast het behandelen van uw klachten is ook het inzichtelijk maken van de relatie tussen uw functioneren en uw klachten een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Een inzicht in deze relatie kan u helpen om uw klachten eerder te signaleren en hier vervolgens adequaat op te reageren.

Normaliter worden de fysiotherapie behandelingen in onze praktijk te Margraten gedaan, maar mocht u niet in staat zijn om naar onze praktijk te komen, dan zijn fysiotherapiebehandelingen in regio Reijmerstok bij u thuis ook mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Wat kost fysiotherapie in regio Reijmerstok?

Afhankelijk van de leeftijd gelden er andere regels als het gaat om vergoeding van fysiotherapie behandelingen. Jonger dan 18? Dan zijn de eerste 9 behandelingen onderdeel van de basisverzekering. Mochten de klachten dan nog niet weg zijn, dan worden de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Pas daarna, na 18 behandelingen, is fysiotherapie niet meer vergoed vanuit het basispakket en is er een aanvullende zorgverzekering nodig voor vergoeding. Bij kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed, zolang de desbetreffende aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Bij onze fysiotherapiepraktijk in regio Reijmerstok hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars (uitgezonderd is Just Polis van CZ). Voor iedereen die ouder is dan 18 jaar, is fysiotherapeutische zorg beperkt vergoed uit de basisverzekering. Alleen voor hen met een chronische aandoening (volgens de lijst met chronische aandoeningen) worden de kosten van fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. In het geval dat er geen sprake is van een chronische aandoening, dan kan fysiotherapie vergoed worden vanuit een aanvullend pakket. De hoeveelheid behandelingen die vergoed worden vanuit dit pakket is afhankelijk van het pakket dat afgesloten is door de patiënt.

Onze tarieven voor fysio Reijmerstok vindt u hier.

Onze Fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

BEHANDELING

PRIJS

Zitting fysiotherapie (1000)

€ 34,-

Zitting fysiotherapie aan huis (1001)

€ 46,-

Zitting fysiotherapie in instelling (1002)

€ 46,-

Intake en onderzoek na screening (1864)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing (1870)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis (1871)

€ 56,50

Eenmalig fysiotherapeutisch consult (1400)

€ 60,-

Zitting manuele therapie (1200)

€ 44,-

Zitting manuele therapie aan huis (1201)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie (1775)

€ 44,-

Zitting geriatrische fysiotherapie aan huis (1776)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie in instelling (1777)

€ 56,50

Zitting oedeem fysiotherapie (1500)

€ 48,50

Zitting oedeem fysiotherapie aan huis (1501)

€ 60,00

Maken van standaard rapportage (1900)

€ 45,-

Maken van uitgebreide rapportage (1901)

€ 60,-

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

 • Telefonisch
 • via Mijnzorgapp
 • Via deze website: contactformulier
 • Via e-mail: info@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

 COVID-19 beleid Praktijk Fysiotherapie Margraten

Door de verspreiding van het Corona virus heeft het RIVM en het KNGF onze beroepsgroep ondersteund in het steeds opnieuw aanpassen van de te nemen maatregelen om een verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden. Verantwoord voor de patiënt maar ook verantwoord voor de fysiotherapeut als behandelaar.

 • Openingstijden: Er gelden geen sluitingstijden, we zijn volgens normale tijden geopend.
 • De 1,5 meter is niet meer verplicht. Het KNGF blijft aanraden om afstand te houden waar mogelijk.
 • Ook het mondkapje hoeft niet meer op. Om kwetsbare groepen te beschermen raad het KNGF aan persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. *Het gaat hier om een advies. Wij als Fysiotherapie Margraten volgen dit advies en dragen een chirurgisch mondmasker type IIR en passen goede handhygiëne toe en/of  we dragen handschoenen tijdens de behandeling. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor het contactonderzoek.
 • kom op tijd voor de afspraak en indien mogelijk alleen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg in een dichte afvalbak
 • Geen handen schudden
 • Bij verschijnselen van besmetting door het Corona virus thuis blijven en contact met anderen vermijden, informeer anderen ook je hulpverleners!

Selecteer uw locatie