Fysiotherapie Banholt

Inhoud

Fysiotherapie in de regio Banholt

Het dagelijks leven zit vol met activiteiten, sociale ondernemingen en fysieke beweging. Als u tijdens dagelijkse activiteiten hinder ervaart van uw fysieke gesteldheid, dan is dat zeker vervelend te noemen. Fysiotherapie in de regio Banholt kan u helpen om vrijer te bewegen en het ongemak van de bewegingsbeperkingen te verminderen. Bij ons in de praktijk helpen wij u graag verder, staan uw wensen centraal en zijn behandeling afgestemd op uw zorgvraag.

Eén van de kenmerken van onze fysiotherapiepraktijk is dat er een open sfeer heerst. Naast de open sfeer staat ook de professionele en persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. De professionele begeleiding komt mede doordat we een intensieve samenwerking onderhouden met andere (para)medici in de regio, daardoor krijgt u altijd de beste zorg passend bij uw klachten.

Het team van onze fysiotherapiepraktijk heeft een breed specialisme en kennisgebied zoals: standaard fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie en geriatrie fysiotherapie. Daardoor is er altijd een specialist in de regio Banholt die u kunt helpen met uw klachten en samen te kijken naar een beweging vrijere toekomst.

Al onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging KNGF, ingeschreven in het kwaliteitsregister KRF en het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten en problemen aan uw spieren, banden, gewrichten of zenuwen. Ook wel uw bewegingsapparaat genaamd. In Nederland is fysiotherapie een goede aanvulling op het zorgstelsel. Met fysiotherapie kunnen namelijk klachten genezen worden, verlichten of juist in de toekomst voorkomen. De fysiotherapeuten in Banholt zijn zeer deskundig en voeren behandelingen uit die onderbouwd zijn met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Fysiotherapie gaat verder dan alleen maar behandelen door het nadoen van oefeningen. Wij geven ook een stukje advies over bewegingen en activiteiten die gemakkelijk te doen zijn, maar het kan ook bijvoorbeeld het losmaken van een spier zijn door manuele technieken. Ook preventie komt terug in onze behandelingen, want voorkomen is immers beter dan genezen.

massage

Waarom kiest u voor onze praktijk?

Gespecialiseerde fysiotherapeut

Alle Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd binnen een bepaald gebied van fysiotherapie, hierdoor krijgt u bij ons altijd de juiste en beste zorg.

Uitgebreid Netwerk

Wij zijn aangesloten bij diverse netwerken zoals: ParkinsonNet, Chronisch zorgnet, Fy’net, netwerk Traumarevalidatie Nederland en kennisnetwerk CVA Nederland.

Ruime openingstijden

Onze praktijk is geopend van maandag tot vrijdag tussen 7.30-19.00, Maar indien het toch niet lukt om binnen deze tijd een afspraak te plannen, dan werken we ook buiten deze tijden.

Bij wat voor klachten helpt fysiotherapie?

Er zijn veel klachten waardoor het bewegingsapparaat verstoord kan raken, bij de volgende klachten kan één van onze fysiotherapeuten helpen:

 • Orthopedische afwijkingen (b.v. artrose, hernia, standafwijkingen)
  Na een ongeval (b.v. posttraumatisch letsel zoals botbreuken of kneuzingen)
 • Post- operatieve beperkingen (b.v. nieuwe knie of heup)
 • Aandoeningen van hart en longen (b.v. COPD, Longemfyseem en hartfalen)
 • Neurologische aandoeningen ( b.v. CVA, ziekte van Parkinson, MS)
 • Aandoening van de bloedsomloop (b.v. etalagebenen)
 • Ontstekingen (b.v. artritis, bursitis)
 • Nieuwvormingen (tumoren)
 

De klachten die hieruit voortkomen kunnen worden behandeld door middel van fysiotherapie. Onze specialisatie ligt bij de klachten die voortkomen uit de bovenstaande aandoeningen, maar kunnen u ook zeker helpen met andere klachten die uw houdings- en bewegingsapparaat aangaan.

Weet u niet zeker of fysiotherapie iets voor u kan zijn? Neem vooral contact met ons op via 043-4581797 zodat een fysiotherapeut in Banholt met u mee kan denken en kan bepalen welke fysiotherapeutische vorm het best bij u past.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in de regio Banholt eruit

Allereerst beginnen we met een intakegesprek. In het gesprek proberen de therapeuten een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de aanwezige klachten, de bewegingsbeperkingen en staat uw vraag centraal. De fysiotherapeut zal vragen stellen en lichamelijk onderzoek doen, op basis van dit onderzoek zal een behandelprogramma opgesteld worden die persoonlijk aansluit bij uw wensen en behoeftes. Bij onze praktijk in de regio Banholt vinden wij dit aspect in hoge mate belangrijk, het gaat immers om u en niet om ons. Onze ervaring is dan ook dat de beste behandelresultaten behaald worden door een goede samenwerking tussen de behandelend fysiotherapeut en uzelf.

Een belangrijk onderdeel van ons fysiotherapie traject is het inzichtelijk maken van uw functioneren in relatie tot uw klachten. Door hier inzicht in te krijgen kunt u de klachten in de toekomst eerder herkennen en erkennen en kunt u erger voorkomen.

Over het algemeen vinden fysiotherapie behandelingen plaats in onze praktijk te Margraten, maar als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, dan is ook een behandeling aan huis mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekering

We hebben met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Met een aanvullend pakket wordt uw behandeling 100% vergoed.

Moderne Praktijk

2021-2022 is de volledige oefenzaal opnieuw ingericht met nieuw oefenapparatuur van Technogym en is de praktijk opgeknapt. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in nieuw oefen- en behandelapparatuur.

MijnzorgApp

Met MijnZorgApp beschikt u over alle informatie en oefeningen die relevant zijn voor uw behandeltraject. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen kunnen we uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s opstellen en aan u meegeven. Bovendien kunt u automatisch afspraakherinneringen ontvangen.

Wat kost Fysiotherapie in Banholt?

De fysiotherapie praktijk in de regio Banholt heeft met alle zorgverzekeraars een contract (met uitzondering van Just Polis van CZ). Voor volwassenen boven de 18 jaar wordt een fysiotherapeutische behandeling beperkt vergoed. Als er geen sprake is van een chronische aandoening of die staat ook niet in de vergoedingenlijst chronische aandoeningen dan kan het vergoed worden vanuit een aanvullend pakket. Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket en kan sterk variëren.

Alleen mensen met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf hun 21ste behandeling de kosten vergoed vanuit een basisverzekering.
Voor mensen onder de 18 jaar gelden andere richtlijnen. de eerste 9 behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Houden de klachten dan aan, dan worden de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Pas hierna (na 18 behandelingen) is een aanvullende zorgverzekering met extra dekking nodig voor vergoeding van behandelingen.Voor kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed, mits de aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Onze tarieven voor fysiotherapie in Banholt vindt u hier.

Onze Fysiotherapeuten

Veelgestelde vragen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars( met uitzondering Just polis van CZ). Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen verzekerden met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische aandoeningen) krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Wanneer er geen sprake is van een chronische aandoening wordt de fysiotherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door de patiënt afgesloten pakket.


Eigen risico fysiotherapie vanaf 21e behandeling:
Als je een chronische aandoening hebt, vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaal je zelf of kun je vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt daarom vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaal je ieder jaar.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie.
Of er op uw verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor u. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. U hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.

Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2016
Als je een chronische aandoening hebt, dan kan het zijn dat je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Maar dit geldt niet voor alle chronische aandoeningen. Reuma, een chronische ziekte, valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling. Hier lees je welke chronische aandoeningen wel op de lijst staan: Bekijk hier de chronische lijst.
Bespreek je chronische aandoening met je zorgverzekeraar. Om zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering is het verstandig dit eerst met je zorgverzekeraar te bespreken. Ook de fysiotherapeut is met onderstaande lijst bekend en kan je meer informatie geven. Als je een chronische aandoening hebt die op onderstaande lijst staat, moet je voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen wel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarna hoeft dat niet meer, dan wordt fysiotherapie vergoed uit de basis (let wel op de maximale behandelduur). Ook als je wisselt van zorgverzekeraar.

Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer we een afwijzing krijgen van de zorgverzekeraar zullen we u een factuur sturen.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van de afgenomen zorg. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit de door u afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Kijkt u vooraf na hoeveel behandelingen uw aanvullende verzekering vergoedt. In het algemeen vergoeden verzekeraars een aantal behandelingen per kalenderjaar. Eerdere behandelsessies tellen dus ook mee.

Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht! Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.

Een reguliere behandeling duurt 30 minuten. Mocht hiervan worden afgeweken, dan zal dit met u worden besproken.

Als u voorkeur heeft voor een behandeling door een therapeut, dan kunt u dit kenbaar maken aan ons. Wij zullen dan rekening houden met uw wensen.

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer op de betreffende locatie, zonder dat u zich hoeft te melden. De fysiotherapeut zal u vervolgens komen ophalen uit de wachtkamer.

Indien u in het bezit bent van een verwijzing van een behandelend arts, dan verzoeken wij u de verwijzing af te geven aan de behandelend therapeut. Ook moet u een identificatiebewijs meenemen. Wij verzoeken u een handdoek mee te nemen naar de praktijk.

Een eerste afspraak bestaat uit:

Intake (anamnese)

Uw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een bewegingsonderzoek. Eventueel volgt er een kortdurende behandeling. Het intake gesprek bestaat doorgaans uit het registreren van uw persoonsgegevens en het aanmaken van uw persoonlijk dossier. Uit het intake gesprek volgt een inventarisatie van uw klachten. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw hulpvraag. Volgens de vastgestelde kwaliteitsnormen worden uw gegevens geregistreerd in een fysiotherapeutisch softwareprogramma.

Onderzoek

Doel van het onderzoek is de relatie te leggen tussen de uit het intake gesprek verkregen informatie en de resultaten van het lichamelijke onderzoek. Dit heeft tot doel een gericht behandelplan op te kunnen stellen. Indien mogelijk wordt er een uitspraak gedaan over de oorzaak van uw klachten. Het onderzoek bestaat uit het testen van relevante gewrichten, spieren en eventueel zenuwen om te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Wij vertellen aan het eind van het onderzoek wat u van ons kan en mag verwachten, maar ook wat wij van u verwachten. In samenspraak met u wordt een behandelplan gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

BEHANDELING

PRIJS

Zitting fysiotherapie (1000)

€ 34,-

Zitting fysiotherapie aan huis (1001)

€ 46,-

Zitting fysiotherapie in instelling (1002)

€ 46,-

Intake en onderzoek na screening (1864)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing (1870)

€ 45,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis (1871)

€ 56,50

Eenmalig fysiotherapeutisch consult (1400)

€ 60,-

Zitting manuele therapie (1200)

€ 44,-

Zitting manuele therapie aan huis (1201)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie (1775)

€ 44,-

Zitting geriatrische fysiotherapie aan huis (1776)

€ 56,50

Zitting geriatrische fysiotherapie in instelling (1777)

€ 56,50

Zitting oedeem fysiotherapie (1500)

€ 48,50

Zitting oedeem fysiotherapie aan huis (1501)

€ 60,00

Maken van standaard rapportage (1900)

€ 45,-

Maken van uitgebreide rapportage (1901)

€ 60,-

Indien u verhinderd bent kunt een afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of per email annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Niet nagekomen afspraken worden voor 100% in rekening gebracht.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Een afspraak maken, wijziging of afzeggen kunt u op de volgende wijze doen:

 • Telefonisch
 • via Mijnzorgapp
 • Via deze website: contactformulier
 • Via e-mail: info@fysiomargraten.nl

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om op de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten aan huis. U heeft hiervoor een verwijzing van een arts nodig.

 COVID-19 beleid Praktijk Fysiotherapie Margraten

Door de verspreiding van het Corona virus heeft het RIVM en het KNGF onze beroepsgroep ondersteund in het steeds opnieuw aanpassen van de te nemen maatregelen om een verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden. Verantwoord voor de patiënt maar ook verantwoord voor de fysiotherapeut als behandelaar.

 • Openingstijden: Er gelden geen sluitingstijden, we zijn volgens normale tijden geopend.
 • De 1,5 meter is niet meer verplicht. Het KNGF blijft aanraden om afstand te houden waar mogelijk.
 • Ook het mondkapje hoeft niet meer op. Om kwetsbare groepen te beschermen raad het KNGF aan persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. *Het gaat hier om een advies. Wij als Fysiotherapie Margraten volgen dit advies en dragen een chirurgisch mondmasker type IIR en passen goede handhygiëne toe en/of  we dragen handschoenen tijdens de behandeling. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor het contactonderzoek.
 • kom op tijd voor de afspraak en indien mogelijk alleen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg in een dichte afvalbak
 • Geen handen schudden
 • Bij verschijnselen van besmetting door het Corona virus thuis blijven en contact met anderen vermijden, informeer anderen ook je hulpverleners!

Selecteer uw locatie